Indledning til referatet af

Besøg i Den nye Opera mandag den 30. maj

For at gøre referatet så mindeværdigt som muligt, har vi kombineret det med en del billeder, som vi gerne vil vise dig.
Men det kan ta' op til et par minutter at overføre alle billederne til din skærm - afhængig af hvor hurtig din forbindelse til Internettet er. Til gengæld går det hurtigt næste gang, du vil se referatet.

Mens du læser dette, er din computer allerede gået i gang med at hente billederne. Det kan du se i nederste venstre hjørne af din skærm: Dér står, hvor mange elementer (billeder), den mangler at hente. Når computeren har hentet alle billederne, kommer der til at stå "Udført".

Så vi håber, at du har tålmodighed og venter på, at der står Udført, før du kører videre nedad med rullepanelet.

Hvis du klikker på et lille billede, bliver det vist i større format. Når du så klikker på det store billede, kommer du tilbage.

Med venlig hilsen
webmaster

 

PS: På referatets sidste linie står der bl.a E- mail. Hvis du klikker på det ord med musen, kan du skrive en mail til os med eventuelle kommentarer, vi vil meget gerne modtage både ris, ros og forslag. Vi vil også meget gerne høre, hvor lang tid det (cirka) tager på din computer, før der står "Udført".

Til de af jer, der kender noget til skærmens opløsning, kan vi fortælle, at referatet er lavet i 800 x 600; så det vil være en fordel, hvis din skærm er stillet til det.
REFERATET:

Planlægning skal der til. Allerede i slutningen af december 2004 var første halvår af 2005 reserveret af foreninger i forbindelse med rundvisninger i det nye operahus. Men det lykkedes os at købe 25 billetter til den 30. maj.

Kl. 16.00 gik det løs. Efter en kort velkomst kunne vi vælge trapper eller elevator til en introduktionssal.Rundvisningen igennem de hellige haller - hvor det kun var tilladt at fotografere i foyeren - viste os en bygning af kolossale dimensioner. Et netværk af gange og elevatorer forbandt de forskellige afdelinger - så forvirrende og indviklet, at de optrædende kunstnere måtte have guider til at finde vej fra garderober til scene!
Imponerende var også det tekniske apparatur. Alt kunne styres elektronisk - selv hele scenegulvet med kulisser kunne køres ud på scener, der lå på de 3 sider af hovedscenen.

Vestibulen mod havnen er smuk. Moderne, ren arkitektur, belyst af 3 store kupler, som sammensat af hundreder af glasmosaikker, der bryder lyset på en helt enestående måde.

Tilskuerrummet er præget af de ahornbeklædte balkoner - stort og imponerende - og med en fantastisk akustik.

Uretfærdigt vil det være at sammenligne det nye operahus med det gamle Kongelige Teater på Kongens Nytorv. En ny bygning skal skabe sin egen atmosfære. Når det engang også har mere end 100 år på bagen, vil en sammenligning måske være mulig.
Spændende var det, og nu glæder vi os til at opleve en opera i de nye omgivelser.

Kl. 18 tog mange af os turen til Nyhavn med de gule havnebusser.

Vi slog os ned i en af de talrige restauranter og nød resten af aftenen i hyggeligt samvær.