Indledning til referatet af

Forsommer-turen 15-06-2006.

For at gøre referatet så mindeværdigt som muligt, har vi kombineret det med en del billeder, som vi gerne vil vise dig.
Men det kan ta' op til et par minutter at overføre alle billederne til din skærm - afhængig af hvor hurtig din forbindelse til Internettet er. Til gengæld går det hurtigt næste gang, du vil se referatet.

Mens du læser dette, er din computer allerede gået i gang med at hente billederne. Det kan du se i nederste venstre hjørne af din skærm: Dér står, hvor mange elementer (billeder), den mangler at hente. Når computeren har hentet alle billederne, kommer der til at stå "Udført".

Så vi håber, at du har tålmodighed og venter på, at der står Udført, før du kører videre nedad med rullepanelet.

Hvis du klikker på et billede, bliver det vist i større format. Når du så klikker på det store billede, kommer du tilbage.

Med venlig hilsen
webmaster

 

PS: På referatets sidste linie står der bl.a E-mail. Hvis du klikker på det ord med musen, kan du skrive en mail til os med eventuelle kommentarer, vi vil meget gerne modtage både ris, ros og forslag. Vi vil også meget gerne høre, hvor lang tid det (cirka) tager på din computer, før der står "Udført".

Til de af jer, der kender noget til skærmens opløsning, kan vi fortælle, at referatet er lavet i 800 x 600; så det vil være en fordel, hvis din skærm er stillet til det.
REFERATET:

Vejrguderne var med os helt fra morgenstunden. Et vidunderligt vejr sammenlignet med sidste års på H:C:Andersen-turen til Odense. Mellem 14 og 14.30 samledes de 17 tilmeldte på gårdspladsen foran det gamle Bakkehusmuseum. Stemningen var præget af veloplagthed og interesse. Hurtigt fandt man sammen i små grupper og snakken gik livligt


Museet er noget helt specielt. Bygningerne er de oprindelige, velbevarede og smukt restaurerede med tilskud fra stat og kommune.
Når man træder ind i forstuen, føler man sig sat 200 år tilbage i tiden, og den fornemmelse bevarer man under hele besøget.

De små stuer var igennem mange år Knud Lyne Rahbecks og Karen Margrethes (Kammas) bolig.

Langt uden for Københavns volde skabte de et hjem, som blev midtpunktet for mange af datidens poetiske sjæle.
Og det fik man et levende indtryk af efter at selskabet havde bænket sig i den største stue.

Husets inspektør, Inge Nørballe, stillede sig i døråbningen, og på sin vidende, velformulerede og inspirerende måde underholdt hun os i mere end en halv time.

Om Kamma, den begavede, smukke og underholdende frue i huset, om Knud Lyne, den store skribent, forfatter og direktør for Det Kongelige Teater og om alle husets gæster.

Uden manuskript, uden pauser, uden fortalelser. En enestående museumsinspektør, som ved alt om ”Bakkehuset”.


Hver for sig eller i små grupper studerede vi så iøjnefaldende enkeltheder: Det smukt dækkede tebord i spisestuen, de gamle møbler, gardinophæng og blomster som dengang , Knud Lynes skrivebord og Kammas fine æsker og billeder. Mange skrifter at fordybe sig i. Et dejligt museum, som tåler fornyet besøg.
2 af Kammas veninder ?

.... 200 år senere!Ved 16-tiden tog vi afsked med den smukke gårdsplads og begav os på vej mod M.G.Petersens familiehave Pile Allé 16 -–nogle til fods, andre tog bussen.


Snart var alle bænkede om de rødternede duge i strålende sol.

Foreningen viste sig fra sin ødsle side og bød på kølig fadøl, vin og vand.


Snakken gik livligt, og formanden fik tid til at orientere om, hvad der videre skulle ske.Da klokken nærmede sig 16.45, blev der kaldt til samling i ”Den Gule Hytte”


Her var smukt dækket op


og snart styrkede selskabet sig med en kølig rejecocktail, højrebsfilet med grøn salat, pomme frites og bernaise, sluttende med kaffe og chokolader . Dertil hvidvin, rødvin og kølige vande.
Svært at rive sig løs efter den veltillavede middag, men pligterne kaldte.
Nogle til fods, andre pr. bus: Turen gik op ad Frederikberg Bakke til indgangen ved Zoo,
hvor vi blev modtaget af den unge guide, som skulle føre os rundt i ”Haven”. Det blev en helt speciel oplevelse.

Den unge mand havde under sine studier til forstkandidat været ansat som medhjælper i ”Haven”.

Alle følte, at han havde fattet en stor interesse og kærlighed til dyrene, og på levende vis berettede han om løvernes, flamingoernes, sælernes, bjørnenes og ulvenes levevis.


Besøget sluttede i elefanthuset med en levende beskrivelse af af de store dyrs liv og indbyrdes forhold, og sammen glædede vi os over det nye område, som nu indrettes, så elefanterne kan få anstændige levevilkår.
En helt speciel og særegen måde at opleve Zoologisk Have på.

Klokken 21.15 sluttede en lang og oplevelsesrig dag.