Indledning til referatet af

Forsommerturen 7-06-2007.

For at gøre referatet så mindeværdigt som muligt, har vi kombineret det med en del billeder, som vi gerne vil vise dig.
Men det kan ta' op til et par minutter at overføre alle billederne til din skærm - afhængig af hvor hurtig din forbindelse til Internettet er. Til gengæld går det hurtigere næste gang, du vil se referatet.

Mens du læser dette, er din computer allerede gået i gang med at hente billederne. Det kan du se i nederste venstre hjørne af din skærm: Dér står, hvor mange elementer (billeder), den mangler at hente. Når computeren har hentet alle billederne, kommer der til at stå "Udført".

Så vi håber, at du har tålmodighed og venter på, at der står Udført, før du kører videre nedad med rullepanelet.

Hvis du klikker på et billede, bliver det vist i større format. Når du så klikker på det store billede, kommer du tilbage.

Med venlig hilsen
webmaster

 

PS: På referatets sidste linie står der bl.a E-mail. Hvis du klikker på det ord med musen, kan du skrive en mail til os med eventuelle kommentarer, vi vil meget gerne modtage både ris, ros og forslag. Vi vil også meget gerne høre, hvor lang tid det (cirka) tager på din computer, før der står "Udført".

Til de af jer, der kender noget til skærmens opløsning, kan vi fortælle, at referatet er lavet i 800 x 600; så det vil være en fordel, hvis din skærm er stillet til det.
REFERATET:


25 medlemmer – sommerklædte – samledes foran hovedindgangen til Glyptoteket lidt før kl.13.

Vejrguderne havde tilsmilet os med det skønneste sommervejr – sol og varme – og stemningen var god og forventningsfuld, da selskabet bevægede sig op ad den brede trappe.
Klubben havde inviteret Niels Brocks direktør, Anya Eskildsen, med på turen, og vi havde den store glæde, at hun modtog invitationen. Vi ville gerne på den måde sige hende tak for den store interesse, hun altid viser vores forening.
Mens vor nyvalgte kasserer, Bjørn Würgler, sørgede for billetterne, afventede vi andre i den smukke palmehave ankomsten af vores guide, som skulle føre os ”Rundt om Middelhavet”.Præcis på klokkeslæt tonede en mørkklædt dame frem fra baggrunden. Line Clausen Pedersen skulle være vores guide. Med få velvalgte ord introducerede hun den nybyggede afdeling, som rummede ”Middelhavet rundt” i oldtiden.
Vi blev ført gennem de mange rum af en meget vidende, interesseret og humørfyldt guide. Alle gav udtryk for stor tilfredshed. Fønikierne, etruskerne, grækerne, romerne, ja selv det store perserrige strejfedes. Begrænset, hvad vi kunne nå på en time. Men vi tror, at en lyst og interesse for selv engang at gå gennem de smukke rum og studere enkelthederne i denne enestående samling opstod hos mange af os.

Så takkede vi Line og sagde pænt farvel.Tid til en tiltrængt pause.

I cafeen var der dækket fint op, og i en time nød vi teen, kaffen og den lækre kage

mens Bjørn Würgler og frue opkrævede betalingen for dagens arrangement.Men formanden lod os ikke længe i ro. Endnu en guide var hyret til turen gennem de nyrenoverede lokaler på første sal, som rummede udstillingen ”De danske guldaldermalere”. Solvejg Hansen gav en indledende orientering under palmerne.
Endnu en guide med et smittende humør, som førte os gennem den smukke udstilling med sikker hånd. Standsede op ved Eckersbergs billede af Thorvaldsen. Forklarede om guldaldermalernes tanker og ideer, valg af motiver, studierejser til Italien og meget mere.

Og så gik turen gennem de smukke rum.
Solvejg standsede op ved enkelte billeder, og på fornemste vis fulgte en let forståelig og spændende introduktion.
Tiden var udløbet. Glyptoteket lukkede kl. 16.
Vi sagde pænt tak og farvel til vores charmerende guide og satte kurs mod Tivoli.Der blev løst billetter,


og snart spredtes flokken. Nogle gik tur, nogle hvilede de trætte ben,

andre nød en forfriskning på kroen!

Kl.17 stilede vi mod "Påfuglen".

Her stødte to gæster til – Annie og Gerhard – inviteret som tak for Gerhards vinsmagninger ved vore generalforsamlinger.
Snart var alle placeret ved smukt dækkede borde,
menuen, som vist på fotografiet, blev serveret:


og oplevelserne på museet diskuteret.En dejlig dag sluttede her.


En særlig tak til Poul Bilde for hans fine fotoserie,
her fotograferet sammen med foreningens nestor.