Forsommerturen den 16. juni til Knud Rasmussens museum i Hundested.


Det blev en dejlig forsommertur. Vejret var det bedst tænkelige - strålende sol fra en skyfri himmel - netop den slags vejr man ønsker sig, når man er ude i guds frie natur.

Hele tilrettelæggelsen af turen var lagt i hænderne på et af klubbens medlemmer, Ole Olsen, som selv har bopæl i det område, vi skulle besøge.

I invitationen til turen var angivet, at deltagerne selv skulle sørge for transporten til Hundested Havn. Omhyggeligt i alle detaljer havde Ole skitseret forløbet. Umuligt at forudse, at DSB netop den dag havde lavet ændringer i S-togstrafikken. Men opturen forløb alligevel planmæssigt. 19 havde tilmeldt sig. 16 kørte med toget, 2 i egen bil. Ole tog imod os på Hundested Havn, hvortil en fornem bus var rekvireret. Den bragte os tæt på Knud Rasmussens hus, og efter en kort spadseretur åbenbarede der sig et udsyn så smukt og storslået ud over den brede Issefjord med Rørvig og Odsherred i baggrunden.

Vi slog os ned på bænke og i græsset ved en høj der var bygget til minde om vores berømte polarforsker. En ældre herre - Ib Eisenhardt -, som havde et indgående kendskab til Knud Rasmussen, fortalte på en levende og spændende måde om polarforskerens færden, og det var ikke få historier, vi fik om dette helt fantastiske menneske, Knud Rasmussen var.

Museet, hvis pasning nu er overtaget af Frederikværks kommune, lå kun et stenkast fra det sted, hvor vi havde slået os ned, og i langsomt tempo gik vi ned til den meget smukke, stråtækte bygning. En enestående beliggenhed og et natursceneri, som ikke fås smukkere.

Også i huset blev vi rundvist af Ib.

Han kunne fortælle yderligere historier og også anekdoter, forklare sammenhængen i forbindelse med de mange fotografier og malerier.

Det blev en spændende og interessant gennemgang af hele huset, krydret af Ibs fantastiske fortællekunst.

Fyldt med spændende indtryk gik turen nu til fods op mod fyret og fyrmesterboligen. Sidstnævnte var netop blevet smukt istandsat og brugtes nu som udstillingslokale for forskellige kunstnere.

Den udstilling, vi blev præsenteret for, faldt i fin samklang med besøget hos grønlandsforskeren.

En kendt kunstnerinde, Eve Eisenhardt, udstillede sine meget smukke malerier, alle med grønlandske motiver.

En kort, men meget interessant introduktion af kunstneren selv.

En farvesymfoni, man aldrig havde forestillet sig eksisterede i motiver fra Grønland, blev åbenbaret, og Eve fremhævede, at en sådan farvesymfoni virkelig eksisterede.

En stor oplevelse.Klokken nærmede sig 14. Vores dejlige bus ventede på os lige i nærheden, og snart gik turen til Oles smukke villa.
Husets frue - Linda - tog imod os og viste os hen til den udendørs terrasse, hvor hun havde dækket op på fornemste vis. Alt var perfekt, og meget hurtigt blev selskabet bænket ved de smukt pyntede borde. Nu serverede hun den lækreste frokost, man kunne tænke sig. Som forret en lækker torskerand med dressing, flutes og hvidvin. En hovedret med en lækker oksekødsgryde, nye kartofler, asier og rødvin, og til sidst en dessert med skønne danske jordbær og is.
Vi sluttede med kaffe, lækker hjemmebagt kage og skøn likør.

Kære Linda. Det var simpelthen enestående !!!!

Tiden var gået. Bussen ventede. Turen gik til Frederikværks Station.

Vi nåede hjem efter en oplevelsesrig dag og skylder endnu engang at sige tak til Linda og Ole.