Indledning til referatet af

Juleafslutningen 17-12-2008.

For at gøre referatet så mindeværdigt som muligt, har vi kombineret det med en del billeder, som vi gerne vil vise dig.
Men det kan ta' op til et par minutter at overføre alle billederne til din skærm - afhængig af hvor hurtig din forbindelse til Internettet er. Til gengæld går det hurtigere næste gang, du vil se referatet.

Mens du læser dette, er din computer allerede gået i gang med at hente billederne. Det kan du se i nederste venstre hjørne af din skærm: Dér står, hvor mange elementer (billeder), den mangler at hente. Når computeren har hentet alle billederne, kommer der til at stå "Udført".

Så vi håber, at du har tålmodighed og venter på, at der står Udført, før du kører videre nedad med rullepanelet.

Hvis du klikker på et billede, bliver det vist i større format. Når du så klikker på det store billede, kommer du tilbage.

Med venlig hilsen
webmasterMidt i november modtog samtlige medlemmer invitationen til julefesten.

Som sædvanlig havde foreningens næstformand, Poul Bilde-Petersen, gjort sig stor umage med udformningen. Festligt, farverigt med alt, hvad der hører til lejligheden: Nissemænd, julelys, juletræer, julekort - alt sammen indrammet af smukke julebuketter.

Mogens Skræp, medlem af foreningen, men stadig aktiv medarbejder i Niels Brocks administration, derunder lokaleudlejning, havde omgående tildelt foreningen de to dejlige lokaler i stueetagen på Kultorvet den 17. fra 14.00 til 22.00 - kvit og frit. Hvad ville det ikke have kostet os, hvis vi skulle have lejet os ind i F.U.H.U.'s bygning på hjørnet af Fiolstræde og Nørrevold, hvor vi i gamle dage holdt julefesten - 4.000 til 5.000 kr. - ???

Det skabte betydelige problemer i tilrettelæggelsen, da bestyrelsen erfarede, at kantinen på Kultorvet nu bestyredes af et nyt firma. Lukketiden var blevet ændret. Ingen servering efter kl. 15. Kun oste- og pølsemadder at trække i de opstillede automater. Det forekom bestyrelsen lidt for spartansk! Ud røg den lækre flæskesteg og ind kom en fornem julebuffet med alskens lækkerier. (Se spisekortet).

Gode venner havde anbefalet : www.chefens.dk - et cateringfirma med direktør Bruno Larsen ved roret - hjælpsom, præcis, alle aftaler overholdt, og de aftaler fortrød vi ikke !

Selvfølgelig glæder det enhver bestyrelse, når der vises interesse for de planlagte arrangementer. Og glæden var stor, da 28 festklædte deltagere bænkede sig i det største lokale med en velkomstdrink i hånden. Hele opstillingen af borde og stole var i forvejen foretaget af de to skolebetjente Boy og Ove. Der er grund til at nævne dem ved navn, fordi de er ved deres hjælpsomhed og venlighed med til at få arrangementer på Kultorvet til at gå op i en højere enhed.

Humøret var højt og spændingen intens, da formanden bød velkommen til den veloplagte forsamling. Udtrykte en særlig glæde over, at skolens direktør Sonya Eskildsen havde sagt ja til at deltage i julefesten. Samtidig takkede formanden hende for den store opmærksomhed, interesse og venlighed, hun altid omfattede foreningen med.Og så skete det. Ind ad døren trådte 5 smokingklædte herrer. Én satte sig til klaveret, de 4 - Black Jacks - trådte frem og underholdt os på professionel vis de næste 30 minutter. En blandet buket af dejlige sange - selvfølgelig også "Mandalay" - fremført med en musikalitet, et humoristisk anslag og en præcision, som gjorde deres optræden til en stor og dejlig oplevelse. Vi håber på genoplevelse næste jul.

Lysene i stager og dekorationer var tændt, bordene smukt pyntet med julens farver og det stærke loftslys dæmpet. Smukt så det ud, da deltagerne havde fået plads ved bordene. Endnu engang bød formanden velkommen, skitserede planen for aftenens forløb, og snart havde alle gæster fundet sig til rette under de noget anderledes vilkår end de traditionelle.

Maden, meget indbydende og dekoreret på smukkeste vis, stod opstillet på smukt pyntede borde, og snart var hele rummet fyldt med gæster, som livligt anskuede alle lækkerier og tog for sig af retterne. Det blev efter manges udsagn en festlig julefrokost med velsmagende, utraditionel julemad og skøn vin.

Hæftet med julesangene blev flittigt brugt, da den værste sult var overstået. Traditionen blev vedligeholdt.

Én af gæsterne udtrykte stor tilfredshed med den nye form. Buffetarrangementet gav mulighed for en lille snak med også andre end ens bordfæller.

Kaffen kom på bordet med velsmagende julebag.Det gav også mulighed for at kaste terningerne. Jytte Møller dirigerede med fast hånd spillet, og snart var alle bordene indviklet i den hårde kamp om de smukt indpakkede gaver.Kampen om "sekserne" forløb dog uden de store skærmydsler,undertiden med høj stemmeføring.Aftenen sluttede med en kort juletale af formanden..Han omtalte den ro og den fred i sindet, som skrivningen af alle de mange julehilsener havde givet ham. Tankerne tilbage på et langt liv blev genopfrisket gennem minder og oplevelser i en stor kreds af familie, venner, gamle kolleger og bekendte. Alt faldt ligesom i de rette folder, og en personlig fred og ro indfandt sig - en god ting som indledning til julen. Han ønskede en god jul og håbede, at den samme ro og fred måtte indfinde sig hos alle. Så blev de levende lys slukket, langsomt satte gæsterne kurs mod hjemmet, lokalerne tømtes og en dejlig julefest blev afsluttet på bedste vis.