Indledning til referatet af

Odense-turen 25-08-2005.

For at gøre referatet så mindeværdigt som muligt, har vi kombineret det med en del billeder, som vi gerne vil vise dig.
Men det kan ta' op til et par minutter at overføre alle billederne til din skærm - afhængig af hvor hurtig din forbindelse til Internettet er. Til gengæld går det hurtigt næste gang, du vil se referatet.

Mens du læser dette, er din computer allerede gået i gang med at hente billederne. Det kan du se i nederste venstre hjørne af din skærm: Dér står, hvor mange elementer (billeder), den mangler at hente. Når computeren har hentet alle billederne, kommer der til at stå "Udført".

Så vi håber, at du har tålmodighed og venter på, at der står Udført, før du kører videre nedad med rullepanelet.

Hvis du klikker på et lille billede, bliver det vist i større format. Når du så klikker på det store billede, kommer du tilbage.

Med venlig hilsen
webmaster

 

PS: På referatets sidste linie står der bl.a E-mail. Hvis du klikker på det ord med musen, kan du skrive en mail til os med eventuelle kommentarer, vi vil meget gerne modtage både ris, ros og forslag. Vi vil også meget gerne høre, hvor lang tid det (cirka) tager på din computer, før der står "Udført".

Til de af jer, der kender noget til skærmens opløsning, kan vi fortælle, at referatet er lavet i 800 x 600; så det vil være en fordel, hvis din skærm er stillet til det.
REFERATET:Vores arrangør af turen - Niels Jørgen Nørgaard - sendte den 3. juni et brev til os, hvor han opregnede forskellige muligheder i forbindelse med det, han kaldte "Studieturen til Odense". Et af de sidste afsnit i brevet lød: "Så mangler vi blot at bestille det gode vejr, så I kan nyde byen, der er ganske rar at gå rundt i."


I skrivende stund er skyldsspørgsmålet endnu ikke afgjort.
Hvem glemte bestillingen ???


Men vådt blev det! Fra Taastrup på udturen til ankomsten på Københavns hovedbanegård regnede det uophørligt. Vi var advaret på forhånd, så alle var udstyret med paraply eller regntøj og - ikke mindst - etgodt humør.


Dette billede har sin egen lille historie:

Overfor Grethe og Mary sidder Arne og Poul.

De fire bliver interviewet af Thomas Hundsbæk, journalist ved Politiken. Han huserede i vogn 22 samtidig med os.

Interviewet bliver en del af en helsidesartikel i Politikens PS-sektion søndagen efter.Klik her for at læse afskrift af en del af artiklens første spalte.
Med en smule forsinkelse nåede vi Odense i vogn 22
Niels Jørgen stod klar med introduktionen. Brandts Klædefabrik havde uden meddelelse af nogen art hverken på internettet eller i lokalpresse lukket klædefabrikken for besøgende netop torsdag. Uanstændigt! I stedet var arrangeret et besøg på Fyns Kustmuseum.Med paraplyerne slået op gik det i stilfærdigt tempo til H.C.Andersens hus. Og hviket hus. Nok til flere dages oplevelse.Billede da H.C.Andersens fødehjem blev indviet som museum i 1903På et kort over museet i dag, udgør den lille hjørnebygning kun det lille gule område i øverste højre hjørne.
Det giver et indtryk af, hvor stort museet er i dag:En nybygget hovedindgang med butik, billetsalg og garderobe. Og så fulgte det store museum opdelt i flere afdelinger: Tiden, Mennesket, Kunsten m.fl., sluttende med den store mindehal og det oprindelige fødehjem. En stor oplevelse og fornyet inspiration til endnu et besøg.


Frokosten blev indtaget i restaurant "Den Grimme Ælling". På vej dertil passerede vi Fyrtøjet - et kulturhus for børn - og Lotzes Have. En række store krukker med de skønneste, forskelligartede blomsterdekorationer var opstillet undervejs som et led i den årlige blomsterudstilling, som i år var ganske særlig og utrolig smuk.

Flere steder var der redt op til prinsessen, og et sted lå det yndige væsen og "led". For ikke at gøre ondt værre havde en venlig person sat en stor sort paraply over hende.

Lidt besværligt på "Den Grimme Ælling": bord på 1.salen - buffeten i stuen.

Masser af gæster - dejlig mad - billigt - 115,50 - drikkevarerne - øl, rødvin, hvidvin eller vand "skænkes frit til kl.14", som der stod.


(Husk at du kan se det enkelte billede i større format ved at klikke på det.)
Stadig dråber fra oven på turen til Rådhuspladsen.

Rådhuspladsen var virkelig eventyrligt smykket i ordets egentligste forstand.

En mild sommerregn gør blomsternes farver skønne og friske – og blomster var der mange af i Odense by - formede som kendte figurer fra alle HCA’s eventyr. Kæmpe svaner sejlede på en sø af blå asters, medens halsene svajede let i vinden,


og den fæle heks havde fået soldaten ned i træet (benene stak op af hullet)


og de 3 kæmpestore hunde stod udført i mange blomsterfarver og ventede på ham.På et tidspunkt sagde Skytte, at det var nemmere at holde styr på 30 unge mennesker i London end 17 seniorer i Odense.

To manglede, da vi nåede restauranten "Envy" ved Brandts Klædefabrik. Et dejligt sted hvor vi i tørvejr kunne drikke en tiltrængt kop kaffe.

Skytte og Nils Jørgen holder mandtal ... og spejdere sendes ud

De to forsvundne fandt vi senere på Fyns Kunstmuseum i Jernbanegade.
Hvordan de var nået dertil er endnu uopklaret.

Fyens Kunstmuseum har en utrolig spændende samling billeder og skulpturer af kendte danske kunstnere, men en noget trist museumsbygning med meget mørke gulve og også vægfarverne var dunkle.

Eftermiddagen nærmede sig sin afslutning. Spadsereturen til banegården var kort, men våd.

Alle deltagere nåede stationen i god behold og ankom planmæssigt - næsten - til København H.

Endnu en gang en stor tak til Niels Jørgen for en spændende og oplevelsesrig tur og en tak til alle øvrige, fordi I ikke lod jer slå ud af væden fra oven.