Seniorklubbens tur til "Den Gamle By" i Århus

I juli måned udsendte vi en farvestrålende indbydelse til klubbens sensommertur, Poul Bilde stod for designet:

Trommeslageren, der forkynder sidste nyt, et smukt billede: interiør fra "Den Gamle By", "Under Uret", som viser 8.38 og endelig det smukke, lange, røde lyntog.

En dristig idé at jage seniorer ud på så lang en tur! Ville nogen mon melde sig? Der var 20 pladser at gøre godt med.

Bestyrelsen blev overrasket. På kort tid var alt udsolgt, og 8.50 begyndte den lange tur. Hastigt gik det over Sjælland, under Storebælt, over Fyens land, op igennem Jylland.

Poul Bilde sørgede for underholdningen undervejs. En spændende quizmed flotte præmier til det vindende hold (en smuk kop med fornem inskription):

I taxaer til "Den Gamle By". Vores energiske kasserer sørgede for entre. Strålende sol ledsagede os på hele turen.

Der ventede os en dejlig frokost i "Simonsens Have" med både øl og en tiltrængt snaps.

Kl. 14.00 dukkede vores guide - Birthe Hansen - op.

Første del af rundvisningen var "En tur gennem købstaden".

Enestående, velbevarede bygninger. En købmandsgård så livagtigt overflyttet, at man næsten følte sig hensat til den periode. Birthe Hansen fortalte på en levende måde med en stor indsigt i bygningernes historie.Turen sluttede ved "Simonsens Have", hvor vi nød kaffen og en dejlig velfortjent kage.

Endnu en oplevelse fulgte. Turen til Borgmestergården. Vel nok den smukkeste bindingsværksbygning i Byen. En rundtur i selve bygningen var uhyre interessant. Man fik virkelig et indtryk af levemåden på den tid.Langsomt vandrede vi mod udgangen. Varmen og de toppede brosten havde udmattet os. Taxaerne var selvfølgelig ikke på plads som aftalt. Det lykkedes alligevel at få alle om bord efter en oplevelsesrig dag.

I København næsten præcis 21.29 - Sensommerturen var slut.