Sensommerudflugt
Onsdag den 27. oktober 2010

Vi var 38 medlemmer af Seniorklubben, som mødtes til en rundvisning m.v. i Erichsens Palæ (Danske Banks Hovedsæde) .


Det blev en meget spændende oplevelse under en kyndig og altvidende rundviser: Bent Berg, der startede med en gennemgang af palæets historie.

Palæet er tegnet af den berømte arkitekt C. F. Harsdorff på foranledning af agent/skibsreder Erich Erichsen i årene 1797-1799. Bent Bergs indføring i bygningens og omgivelsernes historie var imponerende, han mestrede navne på besiddere og årstal i et helt fantastisk omfang.

Efter denne indføring i palæets historie begyndte en rundgang i diverse sale og mindre rum. Nogle bliver stadig af banken anvendt til møder, men fælles for dem er, at de fremstår i en virkelig fornem stand.

Der var meget smukke møbler, unikke kunstgenstande i keramik, porcelæn og glas samt malerier, som repræsenterede alle de tidsperioder, palæet har eksisteret, bl.a. var der en stor samling værker af William Scharff.

Rundgangen sluttede, hvor vi begyndte , men nu var der dækket op med glas og hvidvin. Vi takkede Bent Berg for en meget grundig og givtig gennemgang af palæet.

Herefter begav vi os til fods til restaurant CAP HORN i Nyhavn, hvor en dejlig 25-års jubilæumsmiddag ventede os.

Det var noget af en oplevelse igen at blive konfronteret med et Kongens Nytorv, som nu endnu engang måtte lægge ryg til en fornyet opgravning i forbindelse med den nye metro. Stakkels Kgs.Nytorv. Det lykkedes at passere alle afspærringer, og snart tonede Cap Horns smukke skilt frem af aftendisen.

Mange trappetrin måtte forceres. Smalle trapper i det gamle hus førte os omsider til den øverste etage, hvor flere festlige borde smukt dækket og med levende lys tog imod os.

Da alle 38 deltagere havde fundet deres plads (aldrig har vi været så mange til noget klubarrangement), rejste formanden sig og bød velkommen til klubbens 25års jubilæumsmiddag.

Han indledte med en kort fortælling om det brev, som alle seniorer modtag, forfattet af en række interesserede lærere: Willy Bresemann, Jytte Fergo, Henry Jørgensen, Esther Larsen og Lilly Nielsen. Det indeholdt en invitation til et" åbent hus" komsammen på Købmandsskolens ældste bygning Nørrevold/Fiolstræde tirsdag den 10. september 1985 kl. 15-18. Alle ansatte kunne deltage,blot man var fyldt 60 år. Tanken var, at man ville afholde 4 møder hvert skoleår.
Derimod blev det udtrykkeligt bemærket, at det ikke var deres tanke at danne en forening med vedtægter og kontingent. Men udgifter var der. Derfor anbragte man ved indgangen til festsalen diskret en cigarkasse eller lignende, hvori deltagerne kunne lægge 5 kroner til delvis dækning af forefaldende udgifter.

Men tingene ændrede sig. Ønsket om vedtægter og kontingent pressede sig på, og den 2. november 1988 vedtog den stiftende generalforsamling de vedtægter næsten lig dem i dag, dog med en ændring og ajourføring ved generalforsamlingen den 25. marts 1993.

Så var det tid til hovedretten. Dygtige damer forcerede de stejle trapper med de fyldte tallerkener : en grillet kalvefilet med sæsonens grøntsager og dertil hvidvin eller rødvin. Velsmagende ret med udmærket vin . Så burde desserten være blevet serveret. Men formanden havde udbedt sig en pause for at give plads til underholdningen. Små sanghæfter blev omdelt,og restauranten fyldtes snart af liflig harmonikamusik og sang. Han havde lokket en af sine gamle venner , Bent Frøhlke,til at deltage. Og sunget blev der, så det kunne høres over hele Nyhavn. Så fulgte en lækker dessert: Fransk chokoladekage bagt af en mørk, belgisk chokolade. Hertil en lækker vaniljeis med Bourbon vanille. Usædvanlig velsmagende.

Aftenen sluttede med endnu en sangdyst. "Rosa på Bal"- den dejlige svenske vise, hvor først damerne synger og derefter herrerne- vakte stor morskab , og dermed sluttede en dejlig jubilæumsaften.