Sensommerudflugt 2012 til Skuespilhuset

Tirsdag den 25. september kl. 15.15 mødtes vi i Skuespilhusets foyer/bar, hvor vi nød en kop kaffe eller et glas vin efter eget valg.

På det tidspunkt var vi helt uvidende om, hvilken engageret og humoristisk guide, der ventede os. Vi fik en meget grundig rundvisning krydret med en god portion humor.

Første stop fandt sted på "xx", hvor vi blev præsenteret for den rå arkitektur og tankerne bag. De ældede sten og brede fuger havde været direktør Michael Christiansens nøgleord i samarbejde med arkitekterne Lundgaard & Tranberg.

Vi oplevede først den store scene med plads til 600 personer. Stadig det rå og rustikke som dominerende look på væggene. Derudover var rødt den foretrukne farve. Måske lidt dystert, da belysningen også var begrænset. Vi tog plads på 1. række på balkonen, hvorfra vi slugte guidens informationer svært at komme op af de behagelige røde velourklædte stole.

Rundvisningen gik videre. Vi så biblioteket, systuen med plads til ca. 10 syersker, et gitter/en væg koloreret med samtlige slips båret af studieværten på "Lykkehjulet". Vi var inde i "Den skæve vinkel", virkelig et specielt rum, og også dette rum havde udsigt til vandet, som de fleste steder i dette hus har. I øvrigt bemærkelsesværdigt, at det meste af Skuespilhuset er bygget ud over vandet. På store scene er det kun scenen og de tre første rækker, der har fast grund under fødderne.

Vi var også forbi en af de små scener med plads til 100 personer. En scene hvor intimiteten må være en af de væsentligste faktorer.

Kigget bag scenerne var ret interessant. Vi så kulisser til de forskellige forestillinger og fik indblik i en del af teknikken. "Tårnet", som de kalder det sted, hvor en del ubenyttede kulisser løftes op i, var ret imponerende.

Vi så og oplevede meget, men nogle få steder havde vi ikke adgang til. Bl.a. måtte vi ikke kigge inden for i kantinen, da skuespillerne sad dér og spiste deres aftensmad. De ville ikke ses uden sminke. Desuden har de sikkert også så meget fokus på aftenens forestilling, så det ville være yderst uhensigtsmæssigt at skulle "optræde" på dette tidspunkt.

Alt de tekniske installationer gjorde et stort indtryk tænk, at man kunne finde ud af det. I øvrigt fik vi en fin fornemmelse af, hvor mange mennesker, der er beskæftiget på et teater, og ikke mindst hvor mange timer i døgnet, at der er personale i gang på en kunstnerisk arbejdsplads af dette format.

Efter en god rundvisning begav vi os til restauranten "Pastis", hvor vi nød en super 3-retters menu. Menuen kan man se på den af Jane tilsendte mail.

Efter sådan en herlig eftermiddag og aften var det lidt nemmere/mindre surt at kæmpe sig hjem gennem regnen.

Det er nogle fantastiske oplevelser Seniorklubben arrangerer for os, og vi ser frem til næste aktivitet, som bliver julefrokosten.